Over ons

Oorspronkelijk werkten wij samen met de jaarlijkse actie van het Nationaal Ouderenfonds om in de  Week tegen Eenzaamheid wensen van ouderen te vervullen met de inzet van vrijwilligers. Hoewel het Nationaal Ouderenfonds is gestopt met deze actie, zijn wij doorgegaan met onze activiteiten, maar wel op beperkte schaal.

Als plaatselijk comité ‘Vervul een ouderenwens’ maken wij nu een doorstart met een eigen logo en een nieuwe, overzichtelijke website.

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan. Voor een aantal ouderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor ouderen die eenzaam zijn, omdat ze niemand meer om zich heen hebben of lastig op pad kunnen, omdat ze zijn aangewezen op het gebruik van een rollator of rolstoel. Daardoor gaan sommige oudere mensen steeds minder naar buiten. Wij zorgen dat ouderen in Pijnacker-Nootdorp er even tussenuit zijn en bezig zijn met iets leuks. Dit doen wij het hele jaar door. 

Wij financieren onze activiteiten met een subsidie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en een donatie van Fonds 1818. Verder zijn wij afhankelijk van financiële bijdragen van fondsen, stichtingen en instellingen, die ons initiatief een warm hart toedragen.

Heel blij zijn wij met de ondersteuning van vele (plaatselijke) ondernemers, die spontaan hun medewerking verlenen om een wens te laten uitkomen.

Via onze website, Facebook, Telstar/Eendracht en andere media publiceren wij regelmatig over de mooie ervaringen die eenzame ouderen beleven dankzij de steun van anderen.

Reacties zijn gesloten.